VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
18. září 2023

BEZ KOSTÝMU s Ladislavem Špinerem

Zábavný diskusní pořad BEZ KOSTÝMU aneb Povídání z herecké šatny vstupuje už do své 6. sezóny. Ve čtvrtek 21. září pozveme naše věrné diváky na další setkání, tentokrát s LADISLAVEM ŠPINEREM. Je to nesmírně populární herec jak u tvůrců inscenací, tak u publika. Letos se už potřinácté stal divácky nejoblíbenějším členem souboru – ten mnohaletý úspěch je dán především rolemi, které Láďa ztvárnil – myslím tím nejen Amadea (jenž přispěl k získání Ceny Thálie pro herce do 33 let v roce 2010), Mefista, Rasputina, Jaga, Kabaretiéra či Johnnyho Smrt v Makropulos musical, ale i všechny ostatní dramatické či komediální role i menší roličky, ve kterých je Láďa prostě nepřehlédnutelný. Na jevišti na sebe umí strhnout pozornost, jeho energie je nakažlivá.

Zavzpomínáme na jeho taneční a pěvecké kreace v muzikálech, ale i na náročné zkoušení hudební komedie Pan Kaplan má třídu rád, kde sednul i za soupravu bicích. Budeme si povídat nejen o tom, co všechno na jevišti hrál a hraje, ale především o dalších výzvách, které ho čekají. A věřím, že jich nebude málo.

Láďa pochází z Ústí nad Labem, ale hereckou školu vystudoval v Praze, poté pět let působil ve Slezském divadle v Opavě a tři roky hrál v Moravském divadle Olomouc. V našem divadle působí od roku 2007 a dá se říct, že se tady už definitivně zabydlel, zapustil kořeny. Založil rodinu – s herečkou Petrou Janečkovou vychovávají dceru Karolínu, která se už taky objevila v několika našich inscenacích. Takže další okruh otázek a odpovědí bude na téma „Pardubice – moje město“. Jak se město proměnilo za posledních dvacet let? Co má v Pardubicích rád? Kam chodí za zábavou, kam odpočívat? Našel si zde přátele mimo divadlo? Na některé otázky znám odpověď – především vím, že Láďa rád chodí na hokej, pokud mu to čas dovolí, a že si v tomto prostředí našel i spoustu kamarádů. A proto mým druhým hostem bude známý hokejista, jehož jméno zatím neodtajníme, s Láďou si to necháme jako překvapení a věříme, že pro všechny to bude velký zážitek.

Někteří kolegové mě zrazovali: „Vždyť ty hokeji vůbec nerozumíš!“ No a co? Musím tomu rozumět? I když je to pro mě neznámý terén, když se hraje dobrý zápas, není čemu nerozumět. A fandím vášnivě! Takže se těším, že budu moct na Malé scéně přivítat výraznou osobnost pardubického divadla a sportovní superhvězdu. A věřím, že nás všechny bude čekat zábavný a nezapomenutelný večer. Srdečně vás zvu.
Jana Uherová

Vstupenky k zakoupení ZDE.

Jana Uherová a Ladislav Špiner v jedné z minulých talk show, foto Jiří Sejkora