VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
3. březen 2014

Divadlo se opět oblékne do plesového

Plesy v Městském divadle jsou poměrně novou záležitostí a já doufám, že už se stávají dobrou tradicí. Vždyť co lepšího si můžeme přát než ples v krásném a noblesním prostředí divadla. A zároveň na jevišti, které má výjimečnou vlastnost, může se stát, čímkoliv chceme – třeba i tanečním parketem.

Už dvakrát po sobě jsme vyprodali divadlo a pro naše hosty připravili krásné plesy se skvělým programem. Letos se tedy už potřetí promění hlediště, foyer a mnoho zákoutí na balkónech v místo k posezení a jeviště poslouží pro hudební tělesa, kapely, herce, herečky a hosty, kteří zde budou tančit. Ano, bude to tak trochu jako Ples v Opeře, jenom ne tak snobská záležitost. Bude to elegantní, parádní a příjemné…

14. března se budova Městského divadla otevře hostům DIVADELNÍHO BÁLU, den poté návštěvníkům Pardubického plesu. Program obou večerů bude rozdílný, ale bude se potkávat v několika bodech. Divadelní bál už názvem dává najevo, že jestliže vás zajímá fenomén divadla, budete ten den na dobré adrese. Herci, herečky, tanečnice a tanečníci budou zpívat a tančit slavná muzikálová čísla z Cabaretu, Jeptišek a Zpívání v dešti. Nebude chybět ani tradiční přehlídka divadelních kostýmů z inscenací za poslední rok. Naši herci i předplatitelé budou netrpělivě čekat, která herečka a herec budou vyhlášeni za divácky nejoblíbenější protagonisty našeho divadla za rok 2013. Na pomyslném trůně oblíbenosti už léta sedí Petra Janečková a Ladislav Špiner, vystřídá je letos někdo jiný? Také se budou dražit zajímavé obrazy z naší výstavní galerie (prohlédnout si je můžete níže pod fotografiemi z loňského plesu - kliknutím na ně je zvětšíte), výtěžek dražby bude věnován Sdružení přátel vodicích psů. Během večera se vystřídá několik hudebních těles – taneční Uši Music Band s hostujícím Viktorem Dykem, Ready Kirken, divadelní kapela Můžete si za to sami! a Sunday Sextet. Chybět nebude ani bohatá tombola. Bálem budou v moderacích provázet herci a herečky VČD.

V sobotu 15. března se bude konat PARDUBICKÝ PLES. Ten pořádá kromě Východočeského divadla i Komorní filharmonie Pardubice a statutární město Pardubice. Je tedy zřejmé, že Komorní filharmonie s dirigentem Tomášem Žídkem slavnostně zahájí večer. Hrát bude k poslechu i k tanci a představí se i s hostujícím jedenáctiletým geniálním interpretem Eduardem Kollertem, který zahraje na housle. S kapelou Uši Music BandViktorem Dykem návštěvníci protančí většinu večera. Čeká je ale i hodinové vystoupení Leony Machálkové. Oči polaská vystoupení špičkových párů tanečního sportu v podání Tanečního klubu LIFE i originální břišní tance v podání krásných žen Heidi Dahab a Shanelah. I naše divadlo přispěje programem – herci a herečky zazpívají slavné melodie z muzikálů Cabaret, Jeptišky a Zpívání v dešti. Pardubický ples bude moderovat Jolana Voldánová, se kterou jsme se nedávno pracovně potkali při Galavečeru GRAND Festivalu smíchu, a věřím, že i její přítomnost dodá lesku a dobré nálady.

Vstupenky je možné zakoupit v obchodním oddělení, v ceně vstupenky je láhev vína pro dvě osoby. Předplatitelé VČD a KFP mají 20 % slevu!

Na otázku, který z plesů bude lepší či zajímavější, nelze odpovědět. Každý bude jiný, jedinečný, nezapomenutelný. Můžeme jen doporučit navštívit oba, nebo ten, na který se ještě dají sehnat vstupenky. A je třeba zdůraznit, že není nic lepšího než přijít do divadla na ples s dobrou náladou a chutí zatančit si a pobavit se. Těšíme se na vás!
Jana Uherová

Loňský ples v Městském divadle, foto Jiří Sejkora
Loňský ples v Městském divadle, foto Jiří Sejkora
Loňský ples v Městském divadle, foto Jiří Sejkora
Loňský ples v Městském divadle, foto Jiří Sejkora