VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
8. březen 2015

Divadlo v plesovém hávu

Momentka z loňského Divadelního bálu, foto Jiří Sejkora
Ples Východočeského divadla Pardubice byl dlouho považován za vrchol pardubické plesové sezóny, jeho kredit však významně stoupl po přesunutí do Městského divadla, které se už brzy opět po roce promění v plesový sál. Jeviště se stane tanečním parketem, hlediště zbaveno sedaček nabídne místa k posezení. Slavnostní výzdoba, torza divadelních kulis, ale i spousta světel vytvoří neopakovatelnou atmosféru, jakou Pardubáci nenajdou na žádném jiném plese ve městě.

Letos se už potřetí budou konat dva plesy. Divadelní bál, který se uskuteční v pátek 13. března, je proslulý svou neformální atmosférou, ale i příležitostí potkat spoustu herců, kteří se sem chodí bavit. Z bohatého programu jmenujme alespoň tradiční vyhlášení nejoblíbenějších herců VČD a přehlídku divadelních kostýmů, kapely Uši music band a divadelní Můžete si za to sami!, Chrudimskou komorní filharmonii, Taneční klub LIFE či dražbu obrazů na úpravu průčelí Malé scény ve dvoře. Příchozí dostanou jako dárek škrabošky, které využijí při zvláštním škraboškovém tanci…

V sobotu 14. března se brány Městské divadla otevřou účastníkům Městského plesu, který pořádá statutární město Pardubice. K tanci bude hrát Jiří Ševčík a PIRATE SWING band. V samostatném bloku vystoupí herec a zpěvák Josef Laufer. Návštěvníci se mohou těšit také na taneční soubor Konsonance ZUŠ Pardubice – Havlíčkova, klub LIFE, módní přehlídku luxusních šatů a kožichů či na efektní UV show s ohněm. Ples budou moderovat Petra Janečková a Ladislav Špiner.

Na obou plesech bude na své příští majitele čekat spousta hodnotných dárků z bohaté tomboly. Ať už se hosté rozhodnou navštívit Divadelní bál či Městský ples, můžeme jim téměř s jistotou zaručit skvělou taneční zábavu, výborný program, výtečné občerstvení a příjemný servis.
Radek Smetana

plesová úprava Městského divadla, foto Michal Klíma
plesová úprava Městského divadla, foto Michal Klíma
plesová úprava Městského divadla, foto Michal Klíma
plesová úprava Městského divadla, foto Michal Klíma