VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
3. únor 2016

Jindra Janoušková má blízko k Thálii

Tisková konference v Národním divadle, na níž byly vyhlášeny nominace, foto Luboš Hogenauer
Ve středu 3. února byly na tiskové konferenci v Národním divadle v Praze vyhlášeny nominace na Ceny Thálie 2015. Mezi umělce, kteří vytvořili nejlepší herecké, pěvecké či taneční výkony minulého roku, se zařadila i Jindra Janoušková, která odbornou porotu oslnila v roli Marthy v inscenaci Kdo se bojí Virginie Woolfové? v režii Petra Novotného. Gratulujeme!

Svůj výběr komise Cen Thálie odůvodňuje slovy: „S rolí Marthy se Jindra Janoušková potkala ve správný čas a ve správném hereckém nastrojení. Od režiséra dostala do vínku naprostou obnaženost; hraje se totiž v aréně na komorní scéně a herečka tak před diváky odkrývá absolutně vše z nitra postavy. Využívá veškeré herecké prostředky – od nejjemnějších gest po výbuchy hysterie, která záměrně působí nepřirozeně. Její výkon je plnokrevný, citlivý, pečlivě vystavěný a nechybí mu ani animální sexualita.“

V užší nominaci na činoherní Cenu Thálie 2015 v mužské kategorii se objevil také Radim Madeja, kterého můžete vídat na našich prknech v komedii Mezi nebem a zemí. Nominaci získal za roli ve hře Novecento (1900) v mladoboleslavském divadle. Také gratulujeme!

Zda Jindra cenu získá, se dozvíme v sobotu 26. března od 20 hodin při slavnostním galavečeru v historické budově pražského Národního divadla, na jehož jevišti (a v přímém přenosu České televize) bude předáno 15 cen. Držme Jindře palce!

Radek Smetana
Fotografie z tiskové konference si můžete prohlédnout ZDE.

Nominace Cen Thálie 2015 naleznete ZDE.

Jindra Janoušková s Josefem Pejchalem v Kdo se bojí Virginie Woolfové?, foto Josef Vostárek
Jindra Janoušková jako Martha v Kdo se bojí Virginie Woolfové?, foto Josef Vostárek