VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
1. červen 2014

Kuňka opět po roce ožívá divadlem!

Herci Východočeského divadla tráví červnové víkendy tradičně na Kuňce, na jejíž vyhlídce pod hradem hrají legendární Baladu pro banditu. Pardubickou verzi zbojnického muzikálu režíroval Michael Tarant, jenž zaměstnal téměř celý herecký soubor divadla, který doplnil i početným sborem tanečníků a zpěváků a folk-folklórní kapelou Trdlo. Přijďte se zaposlouchat do známých hitů, které u nás už téměř zlidověly, a prožít dramatický příběh lásky zbojníka Nikoly a krásné Eržiky, kterému na autenticitě dodává právě exteriérové prostředí připomínající koločavské horské hřebeny.

Poslední víkend v červnu se do magického prostoru pod hradem navrátí také oblíbená komedie Sen noci svatojánské, která zde bude mít už svou derniéru. Působivou inscenaci nazkoušel slovenský režisér Marián Pecko. O úspěchu jeho nastudování svědčí nejen velký divácky zájem, ale i Cena novinářů pro nejlepší inscenaci VČD roku 2012!

Kromě titulů Východočeského divadla si zde nenechte ujít koncerty Lenky FilipovéJarka Nohavici či výpravnou pohádku s písničkami Brouk Pytlík. Mladé divadelní studio LAIK zde pro školy uvede svou novinku Ze života hmyzu.

S oživením divadelních večerů pod hvězdami opět přichází i správa hradu Kunětická hora, která pro zájemce s platnou vstupenkou na některé z uvedených představení připravila mimořádné večerní prohlídky hradu – a k tomu ještě se slevou!

Termíny představení naleznete v PROGRAMU.
Radek Smetana

Pohled na scénu muzikálu Balada pro banditu, foto Jan Faukner