VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
8. říjen 2014

Také Malá scéna je zárukou kvalitní zábavy!

Malá scéna ve dvoře nabízí vedle řady představení domácího souboru také koncerty, pohádky či dovozové inscenace, které se hodí spíše do komorního prostoru, kde máte umělce na dosah ruky, než na velké jeviště Městského divadla. Mezi takové projekty patří i LiStOVáNí Lukáše Hejlíka, které neotřelou a zábavnou formou představuje aktuální knižní novinky, jež se objevují na trhu. Vybraní autoři a jejich dílo jsou interpretováni v podobě přibližně hodinového scénického čtení. Nejde však o nějaké suché přečtení oblíbených pasáží, nýbrž o dýchající představení s rekvizitami, kostýmy, hudbou, začátkem a koncem. Na stejném principu jsou založeny i naše INprojekty, které přinášejí čerstvé divadelní texty.

První díl literárního seriálu LiStOVáNí se uskutečnil ve čtvrtek 2. října, kdy na Malou scénu zavítal nejnovější thriller proslulého spisovatele Dana Browna Inferno. A diváci odcházeli nadšení!

Neméně zajímavé jistě bude i další setkání s Lukášem Hejlíkem (tentokrát s herečkou Petrou Bučkovou), které vás seznámí s humornou a přesto tak krutou knihou Holčička a cigareta, v níž je hlavní hrdina přistižen pětiletou holčičkou na toaletě, kam chodí tajně kouřit, čímž pro něj začíná pekelná spirála vyšetřování, věznění a marné snahy obhájit se účastí v apokalyptické televizní reality show… Jak celý případ dopadne uvidíte v úterý 9. prosince opět od 20.00 hodin.

Pokud však dáváte přednost hudbě a líbí se vám keltské písně, neměli byste chybět na koncertu uskupení Bran na Malé scéně v úterý 25. listopadu. Kapela, která vychází ze starých bretaňských lidových motivů, dávných tanců a zpěvů moře, vás jistě zaujme. Teště se na osobitě zpracované tradiční tance a písně doplněné vlastními skladbami členů skupiny vytvářející zvláštní svět, ve kterém mají rozhodující slovo sny.

To je jen drobný výběr z nabídky naší Malé scény, která rozhodně stojí za vaši pozornost stejně jako Městské divadlo. Brzy zde na viděnou...
Radek Smetana


Kapela Bran
Lukáš Hejlík a Petra Bučková ve scénickém čtení knihy Holčička a cigareta