VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
4. červen 2014

Malou scénu opět ovládne bigbeat!

Agentura Pardubický bigbeat včera a dnes už několik let uvádí na Malé scéně ve dvoře cyklus hudebních pořadů představující nesmrtelnou hudbu 60. a 70. let. V posledním večeru stávající divadelní sezóny, který se uskuteční 9. června od 19.00 hodin, se představí kapela JetBeat a divadelní seskupení Můžete si za to sami!

Hlavním mottem tohoto dílu bude návrat revivalové skupiny JetBeat, která v loňském roce prodělala personální změnu, ale dál pokračuje, aby si udržela své původní místo na bigbeatové scéně. Kytara, basová kytara, klávesy, bicí – v takové sestavě je můžete nově vidět a slyšet.

Pokud ještě neznáte náš divadelní band, Jirka Kalužný to ihned napraví: „Hudebně zábavná skupina Můžete si za to sami! vznikla jako jakási forma brigády kapitalistické práce. Všichni členové jsou svým způsobem svázáni s Východočeským divadlem, ať již jako zaměstnanci, nebo příbuzní zaměstnanců. Dívadlo se hraje až večer, představení trvá ani ne tři hodiny, tak co furt celej den dělat? Bigbít! Hudebně zábavná skupina Můžete si za to sami! účinkuje ve složení: Vladimír Chmelař – bicí. Je rekvizitářem, jenž by do toho někdy praštil. Tomáš Černík – divadelní zvukař – rozeznívá basovou kytaru. Je to muž, kterého již nebaví trávit čas na Labi na své jachtě mezi Přeloučí a Pardubicemi. Josef Vrána – občanským povoláním herec – figuruje jako hráč na foukací harmoniku a je mu to celkem fuk. Martina Sikorová – hérečka – udivuje posluchače svým zpěvem. Jan Kalužný obsluhuje klávesové nástroje, protože mu to nařídil táta. Jiří Kadlec hraje na sólovou kytaru, protože ho to baví. Je stavěčem jevištních dekorací. A já se pokouším o zpěv a jsem jevištní dekorací. A dyť vo co de…“

Můžete si po takovém popisu tenhle bigbeatový večer(írek) nechat ujít?!
Radek Smetana

Divadelní kapela Můžete si za to sami! na letošním Divadelním bále, foto Jiří Sejkora