VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
8. březen 2016

Divadlo ve víru tance

V Pardubicích a okolí se na sklonku zimy koná obrovské množství plesů a bálů různého zaměření i rozdílné úrovně, ale jen několik z nich má opravdu špičkovou úroveň. Jedním z takových je ples v Městském divadle, jednak protože se odehrává v nádherně vyzdobených secesních interiérech, a také proto, že Východočeské divadlo každoročně výrazně investuje do přestavby divadelního sálu na sál plesový. Inspirací jsou především velké evropské operní domy, například Vídeňská státní opera či Slovenské národní divadlo v Bratislavě. I relativně malé Pardubice mají tak možnost ochutnat trochu luxusu a třpytu a dopřát si jedinečný zážitek.

Letos se opět budou konat dva plesy, hosté se můžou těšit na DIVADELNÍ BÁL (11. března) a MĚSTSKÝ PLES (12. března).

Páteční Divadelní bál se každoročně snaží trochu vymezit ostatním plesům a většinou je nějak tematicky zaměřený. Tentokrát „nese se ve vzletném stylu secese“ a připomene mnoho už polozapomenutých speciálních záležitostí spojených s touto společenskou zábavou. Hosté si budou moci zadat partnery pro některé tance do tanečních pořádků či naučit se v rámci jakéhosi „rychlokurzu tance“ něco nového. V duchu secese se ponese celá prezentace plesu i originální dárek pro dámy i pány. K tanci i poslechu bude hrát velký taneční orchestr JK Band, který je proslulý skvělou swingovou hudbou, a už tradičně nebude chybět kapela Uši Music Band. Herečky Petra Janečková, Martina Sikorová, Dáša Novotná a Jana Ondrušková a herec Ladislav Špiner zazpívají za doprovodu obou hudebních těles. Herci, herečky, tanečnice a tanečníci při VČD si připraví originální předtančení a speciální taneční show, při které předvedou kostýmy z nových inscenací divadla. Adrenalin zvedne vzdušný tanec, který se na plese objeví poprvé. V programu samozřejmě nebude chybět vyhlášení nejoblíbenější herečky a herce VČD roku 2015. Jako půlnoční dárek vystoupí taneční pár Marie Doležalová a Marek Zelinka – vítězové televizní taneční soutěže StarDance. A ještě taková perlička – jestliže někdo netuší, co je „taneční plesání o ceny“, bude možná hodně překvapen…

V sobotu se brány divadla otevřou hostům Městského plesu, který pořádá statutární město Pardubice. Naše divadlo připraví a zajistí veškerý servis na jevišti i kolem něj. K tanci a poslechu bude hrát Jiří Ševčík a Pirate Swing Band, který hraje především kvalitní swingovou hudbu, ale nebrání se ani velkým světovým hitům pop music. Jako host vystoupí zpěvačka Jitka Zelenková. Zajímavý bude i program, který si připraví vítězové velké talentové soutěže, akrobatické duo DaeMen. Plesem bude provázet známá moderátorka Marie Retková.

Víkend věnovaný plesům bude pro divadlo a všechny jeho zaměstnance velkou zátěží a stresem, ale i výzvou připravit dva neopakovatelné a výjimečné večery plné tance, hudby, zajímavého programu, výtečného občerstvení, servisu na úrovni a dobré zábavy. Oba plesy budou originální, proto by bylo dobrým řešením navštívit oba dva. Budeme se těšit na vaši návštěvu!
Jana Uherová



Hlediště a jeviště proměněné v plesový sál, foto Jiří Sejkora