VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
7. prosinec 2017

Vánoční speciál pořadu Bez nápovědy

Celý tento večer vznikl vlastně náhodou. Z Českého rozhlasu nás požádali, jestli bychom pro rádio nepřipravili nějaký silvestrovský hodinový program. Vzpomněli si na naše zábavné večery s diváky nazvané Bez nápovědy, kam jsem si zvala kolegy herce k povídání, zpívání i vaření. A tak jsme neváhali ani minutu – to, že naši herci umí zajímavě vyprávět a bavit publikum, je přece známo.

Čas vánoční nás všechny tak nějak rozněžní, takže si umím představit příjemný večer, který spolu strávíme, kdy budeme popíjet punč a povídat si a povídat… Ale s humorem! Zavzpomínáme na nejzábavnější historky, které se udály kolem Vánoc. Překvapení pod stromečkem nemusejí znamenat jenom dárky, ale i o těch si budeme povídat. O těch nezapomenutelných, které jsme dostali jako malí, i o rozzářených očích našich dětí, když si rozbalily, co si přály. A vůbec přání – kdo z nás nepsal Ježíškovi? Možná přečteme i několik takových dopisů, které Ježíšek dostává. Budeme mluvit o novoročních předsevzetích a o tom, jak dlouho nám obvykle vydrží. A jsem zvědavá, jestli někdo proměnil takový závazek v čin, protože já na sebe můžu prozradit, že já nikdy. Budou se hrát koledy, protože se přeneseme do času Vánoc, a také veselé písně, protože se budeme těšit na Silvestra. Veselé historky z divadelního života budou střídat vtipné příběhy ze života všedního, krátké básničky, povídky i tak oblíbené herecké kiksy. Ty mají diváci obzvlášť rádi.

Takže pokud ještě nevíte, co budete dělat v pondělí 11. prosince večer, můžeme vám nabídnout Bez nápovědy – vánoční speciál. Věříme, že to bude skvělá volba a příležitost, jak se na chvíli uvolnit a pobavit v předvánočním shonu. O dobrou zábavu nebude nouze – účast přislíbila Petra Janečková, Láďa Špiner, Petr Borovec, Tomáš Lněnička, Petr Dohnal a mnoho dalších. Těšit se na vás budeme na Malé scéně ve dvoře, trefíte k nám podle vůně vánočního punče. Ale kdo by přece jen nemohl přijít osobně, může si posléze poslechnout záznam tohoto večera na Silvestra od 12.00 hodin na stanici Český rozhlas Pardubice.
Jana Uherová

Na Malou scénu se naposledy vrátí pořad Bez nápovědy, foto Jiří Sejkora