VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
20. únor 2019

On-line s Janou Ondruškovou

Kulturní internetový portál Scena.cz již téměř dvacet let pořádá čtenáři vyhledávané a velmi oblíbené NetHovory. Jedná se o virtuální diskusní fórum, v rámci něhož jsou on-line zpovídány osobnosti nejen z divadelního světa. Do nethovorového „křesla pro hosta“ se usadilo už mnoho našich herců, jejichž řady ve středu 27. února rozšíří usměvavá JANA ONDRUŠKOVÁ, jednoznačná posila našeho souboru, která naposledy zazářila po boku Josefa Lásky v roli Violy de Lesseps v romantické komedii Zamilovaný Shakespeare.

Rodačka z Třince, narozená ve znamení Blíženců, je absolventkou Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Do pardubického angažmá přišla v roce 2014 po svých divadelních začátcích v Českém Těšíně. Ke svým rolím prý přistupuje zodpovědně jako maminka ke svým dětem, nedělá v nich rozdíly a miluje je všechny stejně (a že jich na svém kontě už má!) – z těch současných připomeňme alespoň Ronnette v Kvítku z horrroru, Gábinku v Krásce a zvířeti, Sestru Mary Leu v Jeptiškách, Rasputinovu manželku Prašu, Lois Linnovou / Biancu v Kiss me, Kate či Paní Lyngovou v Oporách společnosti. Miluje jógu a jízdu na kole. Ráda si také odpočine u čtení, luštění křížovek, na procházce v přírodě nebo prací na zahradě, kde si pak za odměnu něco šťavnatého ugriluje. Nejdůležitější jsou pro ni její blízcí. Sní o tom, že bude mít stále tak krásný život jako doposud. Jelikož se bojí, že by se mohlo splnit to, z čeho má největší strach, o svých úzkostech raději nikdy nemluví. Věří, že člověk může vše ovlivnit, a proto se snaží myslet pozitivně. Jde-li do tuhého, říká si: „Když nejde o život, jde o …“

Tolik snad jen na úvod, dále je to už pouze na vás. Pokud se o Janě chcete dozvědět více, navštivte www.scena.cz a uložte zde svou otázku, nebo si počkejte na středu 27. února na 17.00 hodinu a ptejte se přímo. Jana se na vaše dotazy již moc těší!
Radek Smetana

Coby Viola de Lesseps v Zamilovaném Shakespearovi, foto Josef Vostárek