VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
20. duben 2017

On-line s Pepou Láskou

V roli Cassia v Othellovi, foto Jan Faukner
Informace z Východočeského divadla již mnoho let pomáhá šířit (mimo jiných médií) také internetový portál Scena.cz, na jehož stránkách www.scena.cz se dočtete spoustu zajímavých zpráv nejen z divadelního, ale obecně kulturního světa. Vedle tradičních rozhovorů Scena.cz nabízí také velmi oblíbené živé rozhovory tzv. NetHovory s osobnostmi z různých uměleckých oborů, jimž mohou klást otázky sami čtenáři Sceny.cz. Tato on-line interview se pravidelně uskutečňují i z našeho divadla. Do pomyslného „křesla pro hosta“ za počítač už usedlo mnoho našich herců, k nimž se v pondělí 24. dubna připojí také JOSEF LÁSKA!

Pepa, jeden z nejmladších členů našeho souboru, přijal nabídku na angažmá ve Východočeském divadle teprve roku 2015, přesto je jeho fanouškovská základna už velmi bohatá a s počtem dalších nastudovaných rolí se stále rozrůstá. Jen krátce na Pepu prozraďme, že se narodil ve znamení Ryb, vystudoval Pražskou konzervatoř a prý se rád aktivně věnuje činnostem jako lenošení a polehávání v různých polohách na jakýchkoliv místech k tomu určených i neurčených. Často se oddává vysoce kulturní záležitosti, jakou je snění, a říká, že umí vše, a po tom, co neumí, marně pátrá. Nejdůležitější je pro něj jeho rodina a blízcí přátelé. Řídí se prý srdcem jen s malou koordinační pomocí mozku.

Tolik snad jen na úvod. Pokud vás Pepa zajímá, proklikejte se na stránkách www.scena.czNetHovorům, kde zanechte svou otázku, nebo si počkejte na pondělí 24. dubna a od 17.00 hodin se ptejte přímo jeho. Pepa se na vaše dotazy už těší!
Radek Smetana

Jako Mladý baron Krüg v Bílé nemoci, foto Jan Faukner