VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
10. říjen 2023

Papučový a Kloboukový den i v divadle

Už jste někdy byli v divadle v papučích? Pokud chcete ten osvobozující pocit zažít na vlastní chodidla, máte jedinečnou příležitost 11. října při představení Intimní rizika na veřejných místech. Lodičky a společenské polobotky nechte doma, veřejně si dopřejete pohodlí, a to vše navíc pro dobrou věc. Ve středu 11. října totiž takzvaným PAPUČOVÝM DNEM vyvrcholí měsíční celorepubliková kampaň Dožít doma, jejímž cílem je předat veřejnosti informace o existenci služeb mobilních hospiců. Papuče jsou symbolem domova a jejich obutím mimo domov se k této akci připojíte – můžete v nich tedy klidně chodit celý den! A pokud se v nich i vyfotíte, nasdílejte foto spolu s hashtagem #papucovyden na Facebooku či Instagramu.

13. říjen je pak mezinárodním dnem dětské paliativní péče, který se v České republice slaví již desátým rokem pod vžitým názvem KLOBOUKOVÝ DEN (Hats On for Children’s Palliative Care). Napříč světem si lidé připomínají děti, které statečně bojují a čelí svým životním výzvám. Tento den je také oslavou všech pečujících rodin a osob poskytujících jim péči. A vy už možná tušíte, že pokud se vydáte v pátek třináctého do divadla na Noc na Karlštejně, můžete dorazit v klobouku, čepici či kulichu. A pokud žádný klobouk nevlastníte, přijďte si pro něj v pátek 13. října v době od 10 do 17 před divadlo (klobouky bude možné si i ozdobit a doladit tak k večernímu outfitu). Ve svých modelech se neváhejte vyfotit přímo v divadle, na Facebooku nebo Instagramu je můžete sdílet s hashtagem #HatsOn4CPC.

Obě osvětové akce se v Pardubicích konají z inciativy dětského paliativního týmu neziskové organizace energeia o.p.s. Děkujeme za vaši podporu!
Anna Zindulková Hlaváčková

Klobouková porada obchodního oddělení s ředitelem divadla Petrem Dohnalem
Papuče na zkoušce
Papuče v předprodeji