VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
30. červen 2023

PEKAŘOVA ŽENA už na Kunětické hoře

Stávající divadelní sezónu uzavřeme na vyhlídce Kunětické hory sérií sedmi představení komediálního muzikálu PEKAŘOVA ŽENA, který zde odehrajeme v pátek 30. června, v sobotu 1. července a 4.–8. července tradičně od 20.30 hodin.

Pekařovu ženu v režii Petra Gazdíka sice uvádíme už druhou sezónu v Městském divadle, 29. června však měla premiéru její exteriérová verze. „Na Kunětické hoře došlo ke změnám především ve scénografii. Kdo už naši Pekařku viděl, ví, že většina scény stojí na točně, jde o dům, který se otáčí podle toho, v jakém se zrovna nacházíme prostředí. A jelikož točnu na Kuňce nemáme, musel scénograf Petr Hloušek navrhnout a naše dílny vyrobit variantu scény, která se neotáčí, ale naopak je prostorově rozložená po celé šířce jeviště na rondelu pod hradem. Přesun na Kuňku samozřejmě obnáší další a další změny, které divák ani nepostřehne – například drobné úpravy kostýmů nebo výrobu sedmi dámských paruk, které když zmoknou, stále udrží svůj tvar,“ prozrazuje dramaturgyně Anna Zindulková Hlaváčková.

V muzikálu z provensálského venkova hlavní role stárnoucího pekaře a jeho mladičké ženy, která podlehne kouzlu místního svůdce, ztvárňují Tomáš Lněnička a Eliška Jechová, která se alternuje s hostující Alžbětou Trembeckou.
Radek Smetana

Vstupenky k prodeji ZDE.

Pekařova žena na Kunětické hoře, foto Jiří Sejkora
Exkluzivní pohled za scénu na Kunětické hoře během jedné z generálních zkoušek, foto Jiří Sejkora
Režisér Petr Gazdík s dramaturgyní Annou Zindulkovou Hlaváčkovou v hledišti, foto Jiří Sejkora
Tomáš Lněnička jako pekař Castagnet (uprostřed) se svými kolegy, foto Jiří Sejkora
Jan Musil, Petr Dohnal, Petra Janečková a Martina Sikorová, foto Jiří Sejkora