VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
10. prosinec 2023

Silvestr s vyhlášením inscenací roku 2023

Východočeské divadlo je pro své diváky otevřené téměř každý den během celé sezóny. Na velkém jevišti, obou komorních scénách i v amfiteátru pod širým nebem herci hrají o víkendech, státních svátcích, dokonce i o půlnoci na Štědrý den, proto je nemyslitelné, že by zůstalo zavřené v den oslav příchodu nového roku!

Silvestrovská představení mají v Pardubicích už dlouholetou tradici a jsou mezi diváky velmi oblíbená. Na poslední den letošního roku jsme přichystali reprízu muzikálové adaptace Čapkova dramatu o touze po věčném mládí, kterou uvádíme pod názvem MAKROPULOS musical. Společně se přeneseme do roku 1922 do čerstvě otevřené pražské Lucerny, kde začíná silvestrovská show, jejíž hlavní hvězdou je excelentní zpěvačka Emilia Marty. V roli záhadné femme fatale, která do příchodu Nového roku obrátí život naruby každému, s kým se setká, exceluje Petra Janečková, jež za ni byla nominována na Cenu Thálie 2023.

K Silvestru v divadle však neodmyslitelně patří také vyhlášení výsledků divácké ankety o nejoblíbenější inscenace roku, které po představení v Městském divadle oznámí ředitel VČD Petr Dohnal. Vaše názory a postřehy nás velmi zajímají, proto vás prosíme o co nejhojnější zapojení do ankety, anketní formuláře naleznete ve foyer divadla nebo ZDE. Anketní lístky jsou slosovatelné, výherce získá předplatné pro dvě osoby dle vlastního výběru.
Radek Smetana

Rok 2023 zakončíme muzikálem Makropulos musical s Petrou Janečkovou a Ladislavem Špinerem v hlavních rolích, foto Jiří Sejkora