VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
6. leden 2019

Společně s přáteli

Herci, kteří hrají a zpívají v muzikálech, jsou při různých příležitostech často zváni, aby přednesli některou ze svých písní. A tak zpívají na náměstích, v sálech, sportovních halách… Většinou takzvaně na „half playback“, což znamená, že oni zpívají živě na mikrofon, zatímco hudba hraje z CD či jiného média. Avšak zpívat s živým orchestrem je vždy mnohem zajímavější a lákavější – jak pro interprety, tak pro publikum. Společná energie zpěváka a orchestru, jakkoliv komorního, je k nezaplacení. A co se stane, když velké těleso, jakým je Komorní filharmonie Pardubice, požádá naše herce o spolupráci? Je to čest! A navíc opravdu velký adrenalin, protože stát vedle takto velkého a uznávaného hudebního tělesa, je prostě hodně velká výzva.

Komorní filharmonie Pardubice slaví krásné jubileum – padesátou sezónu, proto už od září (nejen) pro své předplatitele připravuje obrovské množství zajímavých akcí. Jednou z nich jsou i koncerty, které filharmonie nazvala Společně s přáteli. A jako první gratulanti přicházejí právě naši herci a taneční orchestr JK Band. O víkendu 19. a 20. ledna se v Domě hudby odehrají dva velké společné koncerty, na které vás srdečně zveme!

V první polovině zaznějí swingové melodie a písně v podání zpěvaček JK Bandu Mileny DobrovolnéZuzany Grohové a také našich herců, druhá část bude věnovaná muzikálovým hitům. Petra Janečková, Dagmar Novotná, Jana Ondrušková, Martina Sikorová, Ladislav ŠpinerMilan Němec zazpívají písně z Evity, Papežky, Hello, Dolly!, Jesus Christ Superstar, Kiss Me, Kate, Muže z La Manchy, Chicaga a Limonádového Joea.

Doufáme, že naše gratulace padesátileté Komorní filharmonii Pardubice bude úspěšná a přínosná pro obě strany.
Jana Uherová

Na koncertech uvidíte také Janu Ondruškovou, foto Jiří Sejkora