VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
1. duben 2014

Balada pro banditu jako součást festivalu Svět knihy na jevišti

Na pražském Výstavišti v Holešovicích se ve dnech 15. – 18. května uskuteční jubilejní XX. ročník Mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy, který nabídne i řadu doprovodných akcí, mezi něž spadá i divadelní přehlídka Svět knihy na jevišti. Přehlídka se koná vždy zhruba měsíc před zahájením veletrhu a je jakousi pozvánkou či jeho prologem, letos bude pořádána již pojedenácté.


„Smyslem tohoto festivalu je poukázat nejen na těsný vztah literatury a divadla, ale také vypíchnout autory a díla vážící se k ústředním tématům veletrhu, potažmo zviditelnit jednotlivá divadla a jejich dramaturgii,“ vysvětluje dramaturgyně divadelní přehlídky Lucie Němečková.

Východočeské divadlo je na festival Svět knihy na jevišti pravidelně zváno a nejinak tomu je i letos. Pro letošní ročník si organizátoři vybrali naše zpracování legendárního muzikálu Milana Uhdeho a Miloše Štědroně Balada pro banditu.

Pokud tedy v úterý 15. dubna navštívíte reprízu oblíbeného zbojnického muzikálu, kterou odehrajeme v rámci zmiňované přehlídky, obdržíte bonusový kupón opravňující k 50% slevě na vstup na veletrh Svět knihy 2014!
Radek Smetana
Petra Tenorová jako Eržika v Baladě pro banditu, foto Jan Faukner