VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
28. březen 2017

Divadelní bál tentokrát v rytmu swingu

Divadlo je místem, kde si tradice podává ruku s historií a noblesa s krásou a jedinečností. Jednou z nejnovějších tradicí v pardubickém Městském divadle jsou plesy. Už popáté se i letos nádherné secesní prostory našeho divadla promění v plesový sál. Inspirací jsou velké evropské operní domy, především Vídeňská státní opera, ale také třeba Slovenské národní divadlo v Bratislavě. Stejně krásné, plné lesku i špetky luxusu, jsou i ty naše (divadelní a městský), ale troufám si říct, že méně snobské a rozhodně ne tak drahé!

V pátek 31. března se uskuteční Divadelní bál, který bývá proslulý svou veselou neformální atmosférou, ale i příležitostí potkat spoustu herců, kteří se sem chodí bavit. Letošní téma je nasnadě – Hrajeme v rytmu swingu. Tanečním číslem si tak připomeneme premiéru, která bude bálu předcházet – Kiss me, Kate, což je americká muzikálová komedie Colea Portera, krále swingových písní. Zároveň si po loňském úspěchu opět zatančíme za doprovodu swingového a jazzového orchestru JK BAND Pardubice. Tomuto tématu podřídíme také další program i malé dárky pro dámy a pány, které budou jako vždy originální a vtipné. Kromě přehlídky divadelních kostýmů, kterou jsme nazvali podle našeho nedávného představení z Malé scény ve dvoře Živý obraz, budeme spolu s herci napjatě čekat, který a která z nich se stanou nejoblíbenějšími u svých diváků. Oku rovněž polahodí orientální tanec v podání Heidi Dahab i předtančení taneční skupiny flamenca La Pasión. Zavzpomínáme na komedii Hoří, má panenko! a zatančíme si na hity let šedesátých v bloku nazvaném „Co se do Panenky nevešlo“. K tanci vyzvou i herci v plesovém „rychlokurzu swingu“. A před půlnocí se parket zavlní v moderním rytmu, protože zahraje a zazpívá Michal Hrůza a jeho KAPELA HRŮZY. Tradičně bohatá tombola je už samozřejmostí.

V sobotu 1. dubna bude Městské divadlo hostit Reprezentační ples města Pardubice, který bude moderovat Alexander Hemala. K poslechu a tanci zahraje PIRATE SWING Band Jiřího Ševčíka, vystoupí i Petr Kotvald a baletní soubor Konsonance. Návštěvníky rovněž čeká barmanská UV a fire show a bohatá tombola.

Věříme, že oba plesy budou z nejpříjemnějších a nejkrásnějších, které plesoví hosté letos zažijí. Vstupenky jsou již v prodeji (on-line ZDE).
Jana Uherová

K tanci v Městském divadle vám i letos zazpívají Martina Sikorová a Petra Janečková, foto Jiří Sejkora