VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
1. listopad 2013

Do divadla zadním vchodem… tentokrát mezi garderobiérky

Alexandr Postler, Ladislav Špiner, Petr Dohnal, Josef Vrána a Petra Janečková v Bláznivých nůžkách, foto Michal Klíma
Pokud si v listopadu zakoupíte vstupenky na detektivní komedii Bláznivé nůžky, můžete se zapojit do losovací soutěže DO DIVADLA ZADNÍM VCHODEM. Když se na vás usměje štěstí a budete vylosováni, nabídneme vám buď možnost navštívit divadlo „zadním vchodem“, zúčastnit se přípravy vybraného představení tentokrát po boku našich garderobiérek a pak představení i zhlédnout, nebo můžete získat tzv. „divokou kartu“, která opravňuje k volnému vstupu pro dvě osoby na titul dle vlastního výběru.

Listopadová repríza Bláznivých nůžek bude již sto třináctá!, což je důkazem ohromného diváckého zájmu o naše nastudování této originální interaktivní komedie, jejíž původní provedení v Bostonu se dokonce dočkalo zápisu do Guinnessovy knihy rekordů – hraje se tam totiž s úspěchem už přes dvacet let!

Zpátky ale k úspěchům našich Bláznivých nůžek, které nazkoušel režisér Petr Novotný už v roce 2007. Inscenace s Petrou Janečkovou (po dobu její mateřské dovolené ji zaskakovala Martina Sikorová), Dášou Novotnou, Petrem Dohnalem, Lexou Postlerem, Láďou Špinerem a Pepou Vránou na VIII. ročníku GRAND Festivalu smíchu získala titul Komedie roku 2007 a Láďa byl v roli kadeřníka Tonyho oceněn za nejlepší mužský herecký výkon festivalu! Inscenace je i divácky nejoblíbenější hrou Východočeského divadla roku 2008 a nositelkou Ceny poroty přehlídky České divadlo 2008! Můžete snad chybět u takto ceněné inscenace?!
Radek Smetana