VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
8. březen 2015

Koncert pro Rebeku

Český tanec v podání souboru Mladina
V sobotu 21. března bude jeviště Městského divadla patřit Plzeňskému lidovému souboru Mladina a jejich vystoupení Český tanec na podporu malé Rebeky Čihákové, která se narodila s nemocí motýlích křídel.

Plzeňský lidový soubor Mladina je přední český folklorní soubor, který dokáže oslovit diváky kvalitní a nápaditou tvorbou, vynikajícím tanečním a hudebním provedením. Soubor získal řadu ocenění v České republice i ve světě a do Pardubic přiváží svůj nejnovější pořad, ve kterém diváky provede po různých koutech naší země, dotkne se přitom lidových tradic a představí bohaté krojové vybavení. Všechny choreografie jsou rámovány příběhem tuláka, řadou vtipných momentů a zajímavým jevištním zpracováním. Český tanec je dlouhodobým projektem souboru, který má za cíl kvalitní prezentaci českého folkloru.

V Plzni Mladina pořádá již přes dvacet let každoroční charitativní Koncert pro Pavla, jehož výtěžek vždy věnuje na pomoc vybranému dítěti, a s velkou radostí toto „know-how“ vyváží nyní do Pardubic na pomoc Rebece Čihákové, které bude koncert a jeho výnos věnován.

„Jmenuji se Rebeka Čiháková a jsem tak trošku výjimečná… Narodila jsem se 10. srpna 2014 s nemocí motýlích křídel. Zatím to vypadá, že život asi nebude peříčko, ale když už jsem tady, tak se s ním poperu!“
www.rebecinakridla.cz


Pokud byste chtěli pomoci a ještě se u toho trochu pobavit, přijďte do divadla a užijte si úžasný Český tanec.
Radek Smetana

Český tanec v podání souboru Mladina
Český tanec v podání souboru Mladina