VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
25. březen 2022

KUNĚTICKÁ HORA již láká na letní představení

Už v únoru jsme spustili předprodej vstupenek na letošní představení v amfiteátru na Kunětické hoře, která se zde uskuteční v květnu, červnu a červenci. Kupovat si vstupenky na tituly pod širým nebem s takovým předstihem, navíc když to ještě neláká na sezení v noci pod hvězdami, se zdá být poněkud předčasné, ale až přijdou slunné teplé dny, mohlo by být už pozdě. Se zvyšující se teplotou úměrně roste i divácký zájem a výběr volných míst je čím dál omezenější. Atraktivní místa každoročně mizí velmi rychle, proto neváhejte, zajděte za námi do předprodeje, kde vám s výběrem rádi poradíme, nebo nakupujte zde na webu online…

Letos se do magického prostoru pod hradem znovu vrátí divadelní evergreen podle stejnojmenného filmu Zdeňka Podskalského NOC NA KARLŠTEJNĚ, jejíž novou verzi zde inscenoval režisér Petr Novotný. Hlavní role nesmrtelného příběhu o tom, že láska je silnější než příkaz krále, tentokrát ztvárňují hostující Petr ŠtěpánekMartina Sikorová. Samozřejmě nechybí ani nestárnoucí hity z pera Karla Svobody a Jiřího Štaidla jako Lásko má, já stůňu, Do věží, Hoja hoj, Když mám tekutou révu a další. Kunětická hora „Noc“ v létě nabídne 26.–28. května, 17.–19., 24.–26. a 30. června a 1.–3. července tradičně od 20.30 hodin. K prodeji ZDE.

Přestože ani druhý titul nebude na Kunětické hoře novinkou, věříme, že si své diváky opět najde. Výpravnou komediální pohádku pro celou rodinu podle kultovního českého filmu TŘI VETERÁNI také nastudoval režisér Petr Novotný, jenž titulní role svěřil Tomáši Lněničkovi, Martinu MejzlíkoviAlexandru Postlerovi. Zábavný příběh tří vysloužilých vojáků, kteří se zapletou do světa kouzel a jejich povahy a pocit moci je svedou proti sobě, vznikl na motivy pohádky z knihy Fimfárum Jana Wericha. Na filmové plátno ho přenesl režisér Oldřich Lipský, jenž napsal scénář spolu se Zdeňkem Svěrákem (z něhož ve své úpravě vycházel právě Petr Novotný). Nesmrtelnou hudbu složil Jaroslav Uhlíř. Kdo by neznal jeho písničku „Není nutno…“, že? Reprízy jsou naplánovány na 7.–9. července rovněž od 20.30 hodin. K prodeji ZDE.

Naše představení na Kunětické hoře doplní ještě koncert Anety Langerové z turné Dvě slunce v pondělí 13. června a pohádka Ferda Mravenec v sobotu 11. června. K prodeji ZDE.

Kouzelné večery na hradní vyhlídce jsou svou atmosférou zcela výjimečné a neopakovatelné, v době covidové navíc s bonusem čerstvého vzduchu! Přijďte si je s námi na Kuňce znovu užít…
Radek Smetana

Pohled na scénu Noci na Karlštejně na Kunětické hoře, foto Jiří Sejkora