VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
5. březen 2020

Městské divadlo opět po roce ve víru tance

V březnu vrcholí plesová sezóna, a tak zatímco plesy hasičů, vodáků, turistů, dokonce i milovníků erotiky jsou už minulostí, mnohá očekávání se upínají na velkolepé události v Městském divadle VČD. Neuvěřitelná proměna divadla ve společenský sál je pro nás už samozřejmostí, přesto je pro nové návštěvníky pokaždé dechberoucím zážitkem. Žádný kulturní dům ani kongresový sál nemá tak skvělou atmosféru jako divadelní sál, protože divadlo už z podstaty může být čímkoliv. I místem, kde se schází městská smetánka či fanoušci stánku Thálie.

V pátek 20. března se otevřou dveře divadla návštěvníkům VELKÉHO VÝROČNÍHO BÁLU, který se bude konat při příležitosti oslav 110 let Městského divadla v Pardubicích. Zavzpomínáme na všechny slavnostní okamžiky, které návštěvníci divadla za mnohá desetiletí zažili, ale také na osobnosti města, mecenáše, umělce, kteří toto místo navštěvovali.
Jeviště je místem, kde se prezentují velké talenty, naděje a nadání. A tak je namístě, že zde zatančí pardubický rodák Karel Kovy Kovář s partnerkou Veronikou Liškovou, finalisté soutěže StarDance. S kapelou Uši Music Band zazpívá i Šárka Vaňková, finalistka první řady SuperStar. K tanci, jak je už zvykem, budou zpívat i naši herci, tentokrát však přivítají i zajímavého hosta – herce a režiséra Petra Gazdíka, který v předloňské sezóně u nás inscenoval muzikál Kvítek z horrroru a v současné době překládá Pekařovu ženu, kterou bude režírovat v příští sezóně. Petr si připravil blok milostných písní, na které si hosté určitě rádi zatančí. Vrcholné taneční umění předvede pár na světové úrovni – Jitka BoháčováJiří Bělohlávek, kteří jsou aktuálně na 4. místě ve světovém žebříčku latinsko-amerických tanců v kategorii seniorů. Magické vystoupení připraví i kouzelník David Kopecký.
Ples budou moderovat dvě dvojice – Petra Janečková s Ladislavem ŠpineremVeronika Malá spolu s Tomášem Lněničkou. Většina hereckého souboru se představí ve velkolepé přehlídce divadelních kostýmů za doprovodu hudby – na toto číslo se plesoví hosté obvykle hodně těší a i tentokrát se bude na co dívat. A všichni herci, ve společnosti svých fanoušků, budou s napětím očekávat, jak se umístili v divácké oblíbenosti – bude se vyhlašovat nejoblíbenější herec a herečka VČD roku 2019. Je už tradicí, že tombola na divadelním bále bývá jednou z nejbohatších, proto by si návštěvníci plesu neměli nechat ujít příležitost vyhrát hodnotné ceny.
Pojďte s námi proti proudu času! Prožijte večer plný hudby, tance, divadelních i jiných kouzel, mystérií i očekávání!

A komu nestačí jeden ples, může hned druhý den navštívit další. V sobotu 21. března se bude v Městském divadle konat další prestižní společenská událost – REPREZENTAČNÍ PLES MĚSTA PARDUBICE. Moderovat bude Alexander Hemala, k tanci i poslechu zahraje Pirate Swing Band se svým frontmanem, zpěvákem Jiřím Ševčíkem, během večera vystoupí i Václav Noid Bárta. Plesoví hosté se dále můžou těšit na vystoupení Illusias – UV Light Dance Show či barmanskou UV a Fire Show.
Jana Uherová

Z loňského Divadelního bálu v Městském divadle, foto Jiří Sejkora