VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
17. prosinec 2021

Hra principálů

Naši diváci si možná pamatují na stolní společenskou hru Premiéra, kterou jsme vydali před několika lety. Měla úspěch. Proto jsme pro vaši zábavu připravili na přelomu roku dárek v podobě úplně nové a originální HRY PRINCIPÁLŮ. Potěší každého od 8 do 100 let, kdo si v sobě uchoval alespoň kousek dítěte a baví ho soutěžit.

Můžete se těšit na neotřelý herní mechanismus, protože hrací pole je tvořeno z postupně otáčených kartiček, které se vždy rozdají a zamíchají jinak. Každá partie proto nabídne neopakovatelný a překvapivý vývoj. Zvrat je možný i ve chvíli, kdy se už počítá s výsledkem hry. Až do poslední chvíle tak nikdo neví, kdo je vítěz a kdo poražený.

Pravidla kombinují prvky strategie i náhody, takže se docela dobře může stát, že dítě poráží rodiče, aniž by se tatínek s maminkou museli v zájmu domácí pohody o prohru nějak zvlášť snažit. Na kartách najdete nejen obrázky významných osobností, kterým v uplynulých staletích tleskali diváci v Čechách a na Moravě, ale také poznáte divadelní budovy ze svého okolí. Humornou formou se dovíte i méně známá fakta, díky nimž mohou zejména děti získat pár cenných znalostí. Partie trvá přibližně pětadvacet minut. Během této doby projdete dějinami českého divadla od jeho počátků až po novodobou éru.

Pokud máte chuť popustit uzdu fantazii, stát se na chvíli principálem a rozhodnout se, zda vsadíte na autory či herce, nebo zda budete raději stavět divadla případně kočovat, těší se na vás Václav Thám, Karel Sabina, Gabriela Preissová a další velikáni, které najdete vymalované na hracích kartách. Ilustrace ke hře principálů vytvořila Barka Zichová.

Hru principálů můžete zakoupit v předprodeji divadla i v divadelním obchůdku ve foyer nebo si ji můžete online objednat ZDE.

Přejeme vám příjemnou zábavu!
Tomáš Syrovátka