VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
9. leden 2018

Novoroční HRA

Po úspěšném prvním dílu našeho pořadu (fotogalerii naleznete ZDE), který jsme uvedli v listopadu na Malé scéně ve dvoře, pokračujeme i v novém roce. Pro Hru jsme tentokrát vybrali dobře zapamatovatelné a velice sympatické datum 11. 1. a samozřejmě i velice sympatické herce (jiné než sympatické pochopitelně ani nemáme!). Tentokrát budete mít možnost změřit své síly s VERONIKOU MALOU nebo ALEXANDREM POSTLEREM. Dlouho tedy neváhejte a hlaste se do soutěže na adrese hlavackova@vcd.cz. (Kdo dřív napíše, ten dřív hraje, znáte to.) Vybíráme opět čtyři soutěžící, na které čekají odměny a pro výherce cena v podobě voucheru pro dvě osoby na libovolné představení z našeho repertoáru. Anebo si kupte vstupenku a přijďte se jen podívat a pobavit. Já, herci i pánové z Divadelního klubu, kteří vás budou po celou dobu pořadu ochotně obsluhovat, se na vás už těšíme!

Stejně jako minule, i příště, než se pustíme do samotné hry, se „zahřejeme“ rozhovorem s herci. Povídat si budeme jak jinak než především na téma hry a her, do kterého je ale možné zahrnout i herectví, hry divadelní, a když se to vezme kolem a kolem, i ty životní. Verčina a Lexova odpověď na první z otázek budiž pozvánkou do našeho lednového hravého večera.

Na co (na koho) sis nejraději hrál/a, když jsi byl/a malý/á?


VERONIKA:
Úplně na všechno, hráli jsme Prima vařečku a vařili z hlíny a písku, stavěli nemocniční středisko, vybavovali byt. A úplně nejraději jsme lítali po lese jako Amazonky a indiáni a stavěli bunkry.

LEXA: Na výpravy – chodil jsem po bytě, představoval si terén… v předsíni posvačil chléb a šel dál. Nebo u klavíru na řidiče autobusu – pedály, židle byla volantem, WC zvon posloužil jako řadicí páka.
Anna Hlaváčková

Autorka večera i jeho průvodkyně Anna Hlaváčková, foto Jiří Sejkora