VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
7. říjen 2015

Pardubičtí herci vyjdou před diváky Bez nápovědy

Východočeské divadlo Pardubice připravilo pro svou 106. divadelní sezónu novinku v podobě zábavného diskusního pořadu Bez nápovědy, který naváže na své úspěšné předchůdce Pozváni na zámek, Večerní šumlování či Volání sirén.

Nová talk show na Malé scéně ve dvoře, kterou bude opět moderovat dramaturgyně GRAND Festivalu smíchu Jana Uherová, představí členy souboru Východočeského divadla z jiného úhlu pohledu, než z jakého je diváci znají z jeviště.

„Jako v minulých letech půjde o pohodové setkání herců s publikem, povídání, vzpomínání, objevování, odhalování… Zábavné a příjemné. Nebude chybět ani oblíbená hudba mých hostů. Změnou bude stolová úprava na Malé scéně, sklenička vína a k ní něco malého k snědku, jednohubka, kterou sami připravíme. Nebude to velké vaření v přímém přenosu, na to opravdu nejsme v divadle vybaveni a ani to není naším cílem, mělo by to být jenom takové zpestření, malý bonus, který potěší,“ láká na novinku Jana Uherová.

První trojicí, která cyklus Bez nápovědy v pondělí 12. října odstartuje, budou Veronika Macková, Petr BorovecJosef Láska. „Pozvala jsem je na úvod, protože jsou nejmladšími členy souboru a pro všechny tři je Východočeské divadlo prvním angažmá,“ říká Jana Uherová.

Tři mladí herci se na Malé scéně ve dvoře posadí před diváky a budou čelit nejen moderátorčiným otázkám, ale také dotazům z publika. „Neformální večer by měl být především založen na interakci s diváky, kteří budou nedílnou součástí programu,“ doplňuje ředitel divadla Petr Dohnal.
Radek Smetana

Moderátorka večera J. Uherová, foto R. Smetana