VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
7. květen 2014

Představení na Kuňce jsou už za dveřmi

Co se vám vybaví při vyslovení slov: léto – Kuňka – divadlo? Doufáme, že vám hlavou okamžitě prolétly vzpomínky na některé z našich představení, která jsme uváděli na rondelu hradu Kunětická hora.

A neochudíme vás ani letos! Sice na Kuňce neuvedeme žádnou novinku, na tu si musíme počkat do příštího léta, kdy by se pod hradem měla uskutečnit premiéra slavného Limonádového Joea v režii Milana Schejbala (režiséra divácky velmi úspěšné Charleyovy tety), ale těšit se můžete na reprízy legendární Balady pro banditu. Pardubickou verzi zbojnického muzikálu režíroval Michael Tarant, jenž zaměstnal téměř celý herecký soubor Východočeského divadla, který doplnil i početným sborem tanečníků a zpěváků a folk-folklórní kapelou Trdlo. První představení se uskuteční už v pátek 30. května!

Na jeden víkend se do magického prostoru pod hradem navrátí také oblíbená komedie Sen noci svatojánské, kterou nazkoušel slovenský režisér Marián Pecko. O úspěchu jeho nastudování svědčí nejen velký divácky zájem, ale i Cena novinářů pro nejlepší inscenaci VČD roku 2012!

Jako bonus pro návštěvníky letní scény nabízíme v den představení večerní prohlídku hradu Kunětická hora (zcela mimořádně od 19.00 hodin). S platnou vstupenkou získáte prohlídku dvou okruhů za cenu jednoho.

Pokud tedy máte rádi plenérová představení, neváhejte a zastavte se v předprodeji divadla, vstupenky na Kunětickou horu už pomalu mizí...
Radek Smetana

Termíny představení na Kunětické hoře
30. a 31. května            20:30     M. Uhde – M. Štědroň / Balada pro banditu
1. června                       20:30     M. Uhde – M. Štědroň / Balada pro banditu
6., 7. a 8. června           20:30     M. Uhde – M. Štědroň / Balada pro banditu
20., 21. a 22. června     20:30     M. Uhde – M. Štědroň / Balada pro banditu
27., 28. a 29. června     20:30     W. Shakespeare / Sen noci svatojánské - DERNIÉRY

Scéna magické komedie Sen noci svatojánské, foto Michal Klíma