VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
3. květen 2015

Představení na Kuňce s prohlídkou hradu

Balada pro banditu na Kunětické hoře, foto J. Faukner
Amfiteátr na vyhlídce Kunětické hory se na konci května opět po roce a letos už naposledy změní na podkarpatskou vesnici Koločavu, v níž se odehrává příběh odvahy a lásky legendárního muzikálu Balada pro banditu (28.-30. května).

Poté (12.-14., 18.-20. a 26.-28. června) magický prostor pod hradem zaplní kulisy novinky na repertoáru, známé hudební parodie westernů z Divokého západu Limonádový Joe, kterou s Josefem Pejchalem v titulní roli nazkouší režisér Milan Schejbal (tvůrce úspěšné Charleyovy tety).

Kromě titulů Východočeského divadla si na Kuňce nenechte ujít koncert stálice naší rockové hudby Věry Špinarové (23. června), recitál jedinečné slovenské herečky, zpěvačky a šansoniérky Szidi Tobias (24. června) či výpravnou pohádku s písničkami litvínovského Docela velkého divadla Ferda Mravenec (7. června).

S oživením divadelních večerů pod hvězdami opět přichází i správa hradu Kunětická hora, která pro zájemce s platnou vstupenkou na některé z uvedených představení připravila mimořádné večerní prohlídky hradu – a k tomu ještě se slevou!

„Letos došlo v rámci Národního památkového ústavu k úpravám cen vstupného (sjednocení parametrů), ale jedná se v podstatě jen o kosmetické změny, které se jen minimálně dotknou diváků, kteří si před představením zajdou na prohlídku hradu. I nadále tedy platí, že návštěvník, který se na pokladně hradu prokáže platnou vstupenkou na aktuální představení Východočeského divadla na Kunětické hoře, má nárok na slevu při večerní prohlídce – získá dva hradní okruhy v ceně jednoho. Za prohlídku hradního paláce včetně věže s krásnou vyhlídkou do okolí a kaple sv. Kateřiny letos zaplatí dospělí 75 Kč, děti či senioři 50 Kč a rodiny 200 Kč. Prohlídky budeme pořádat před každým představením, sraz zájemců bude u hradní brány v 19.00 hodin. Prohlídky pak končívají kolem 20.00 hodiny, aby se diváci stačili přesunout na rondel, občerstvit se a tak podobně,“ upřesňuje Miroslav Pecha ze správy státního hradu Kunětická hora.

Vstupenky na naši letní scénu můžete zakoupit i on-line v sekci PROGRAM.
Radek Smetana

Szidi Tobias
Věra Špinarová