VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
14. říjen 2022

Scéna PANA KAPLANA je už ve výrobě…

Ve středu 12. října jsme se v dekoračních dílnách seznámili se scénografickými návrhy chystané hry Pan Kaplan má třídu rád, která v dramaturgickém plánu nahradí kabaret U Hitlerů v kuchyni. Jméno režiséra se však nemění, zůstává jím Miroslav Hanuš.

„Goldflamovu černou komedii jsme připravovali v jisté době, začali zkoušet a korepetovat písně, ale zaskočila nás koronavirová pandemie a hru jsme odložili. Když jsme se k ní teď na začátku sezóny chtěli vrátit, ukázalo se, že její ostré tóny se s přibývající hrozbou rozšíření války zdají ostřejší a že humor víc mrazí, než rozesmává. A tak jsme se rozhodli udělat změnu a uvést laskavou komedii s písněmi a tanci Pan Kaplan má třídu rád,“ vysvětluje změnu titulu dramaturgyně Jana Uherová.

K jedné personální změně nakonec došlo i během předávací porady, během které měl scénograf Jaroslav Milfajt představit své návrhy dekorací, ale covid opět zasáhl do našich plánů a nákresy našim technickým složkám ukázala Jana Uherová. Jaroslav Milfajt vše osobně dovysvětlí po svém vyléčení.

Práce na nové inscenaci jsou zahájeny a my se už můžeme těšit na premiéru, která se uskuteční 17. prosince v Městském divadle.
Radek Smetana

Předávací porada v čalounické dílně VČD, foto Petr Šedivý
Dramaturgyně Jana Uherová, ředitel divadla Petr Dohnal a jevištní mistr Josef Vaníček, foto Petr Šedivý
Technické výkresy pro výrobu scénografie, foto Petr Šedivý
Osvětlovači Roman Šalanda a Dušan Szabó a Iva Hejzlarová s Veronikou Thérovou z malírny, foto Petr Šedivý
Vedoucí dekoračních dílen Ladislav Randa a umělecký kovář Kryštof Krejsa, foto Petr Šedivý
Detailnější pohled na návrh scény Jaroslava Milfajta, foto Petr Šedivý