VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
24. leden 2023

Ve víru tance opět v Městském divadle

Jedinečná plesová úprava hlediště Městského divadla, foto Jiří Sejkora

Po dvou chudých letech, kdy se z důvodů covidové pandemie nekonaly plesy, bály, dokonce byla určitou dobu zavřená divadla a kulturní stánky, se konečně dočkáme! Historická budova Městského divadla v Pardubicích opět projde neuvěřitelnou proměnou ve společenský sál, což je sice pro nás po deseti letech už samozřejmostí, přesto je to pro nové návštěvníky pokaždé dechberoucím zážitkem. Žádný kulturní dům ani kongresový sál nemá tak skvělou atmosféru jako divadlo, protože divadlo už z podstaty může být čímkoliv. I místem, kde se schází městská smetánka či věrní fanoušci múzy Thálie.

V sobotu 28. ledna se v 19 hodin otevřou dveře divadla návštěvníkům RENESANČNÍHO DIVADELNÍHO BÁLU. Renesance je doba znovuzrození, obnovy, nových začátků a nadějí. A takový by měl být i náš ples. Bude to radostný návrat tanečníků na jeviště, které se na jeden výjimečný večer znovu stane tanečním parketem. K tomu bude hrát známá pardubická taneční kapela UŠI Music Band a s ní (kromě jiných) budou zpívat i naše herečky a herci. V pozdních hodinách UŠI vystřídá kapela PartyLeaders, která se postará o skvělou náladu až do konce bálu. Vrcholné taneční umění předvede pár na světové úrovni – Jitka Boháčová a Jiří Bělohlávek, dvojnásobní medailisté MS latinsko-amerických tanců v kategorii seniorů. Magické vystoupení připraví kouzelník David Kopecký.

Ples budou moderovat dvě herecké dvojice – Petra Janečková s Ladislavem ŠpineremMartina Sikorová spolu s Tomášem Lněničkou. Většina uměleckého souboru se představí ve velkolepé přehlídce divadelních kostýmů za doprovodu hudby – na toto číslo se plesoví hosté obvykle hodně těší, a i tentokrát se bude na co dívat. A všichni herci budou s napětím očekávat, jak se umístili v žebříčku divácké oblíbenosti – bude se vyhlašovat nejoblíbenější herec a herečka VČD roku 2022. Stalo se již tradicí, že tombola na našem divadelním plese bývá jednou z nejbohatších, proto by si návštěvníci plesu neměli nechat ujít příležitost vyhrát hodnotné dary.

Pojďte si s námi užít renesanci divadelního bálu! Prožijete večer plný hudby, tance, divadelních i jiných kouzel, mystérií i očekávání… Přijďte se pobavit ve společnosti svých oblíbených herců do divadla, které tentokrát zažijete v úplně jiném světle!
Jana Uherová

Vstupenky k zakoupení ZDE.


Jeviště jako taneční parket, foto Jiří Sejkora