VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
17. květen 2023

Východočeské divadlo Pardubice i nadále povede Petr Dohnal

Staronový ředitel VČD Petr Dohnal, foto Jiří Sejkora
V čele Východočeského divadla zůstává jeho stávající ředitel Petr Dohnal, který v rámci konkurzního řízení dokázal svůj post obhájit již popáté. Budoucí staronový šéf pardubického stánku Thálie má před sebou další šestileté období, jako ředitel VČD bude ve své funkci působit do 31. května 2029.

„Je pro mě velkou ctí být i nadále v čele tak významné instituce a mít možnost dále rozvíjet jedno z nejmimořádnějších kulturních dědictví v našem městě,“ komentuje obhájení své pozice stávající i budoucí ředitel VČD Petr Dohnal.

V porotě konkurzu usedli například prezident Herecké asociace ČR Ondřej Kepka, ředitelka Klicperova divadla v Hradci Králové Eva Mikulková, předseda Asociace profesionálních divadel Stanislav Moša či ředitelka IDU Pavla Petrová.

„Divadlo se dlouhodobě pyšní vynikajícími výsledky, jeho tvorba a činnost je na opravdu profesionální úrovni, o čemž svědčí také fakt, že je městské divadlo známé i mimo region a řadí se mezi špičkové instituce naší domácí scény. To vše by nebylo možné bez manažerských schopností pana Dohnala, který kolem sebe dokázal vytvořit kvalitní zázemí a talentovaný divadelní soubor, který pravidelně uvádí nové tituly a neustále se snaží rozšiřovat pole své činnosti. Pan Dohnal patří mezi všeobecně uznáváme odborníky ve svém oboru, což ostatně potvrdil také v rámci konkurzního řízení,“ uvádí k výsledkům konkurzu náměstkyně primátora Pardubic Jiřina Klčová, v jejíž gesci je právě oblast kultury.
Radek Smetana

Petr Dohnal, foto Zdeněk Sokol