VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
7. červen 2021

Z dramaturgického archivu

Rozhodování, na který titul z našeho rozsáhlého fotografického archivu v červnu upozornit, bylo velmi snadné, neboť 16. června uplyne přesně dvacet let od premiéry muzikálové komedie NOC NA KARLŠTEJNĚ, jedné z nejúspěšnějších pardubických inscenací všech dob s rekordními 123 reprízami za 5 let uvádění. Na hradním nádvoří na Kunětické hoře ji nastudoval režisér František Laurin, jenž do hlavních rolí obsadil Radoslava Brzobohatého a Michaelu Frkalovou (dnes Klenkovou). Dále diváky na Kuňce a posléze i v Městském divadle a na zájezdech bavili Zdena Bittlová, Lucie Štěpánková, Petr Hübner, Václav Dušek, Tomáš Kolomazník, Milan Němec, Alexandr Postler a další.


Na ohromný divácký ohlas „Noci 2001“ se pokusí navázat nová verze „Noci 2021“, kterou na Kunětické hoře (tentokrát však v amfiteátru na vyhlídce) právě inscenuje Petr Novotný – jeden z nejlepších českých muzikálových režisérů. Takže se máte opět na co těšit!
Radek Smetana

Obsáhlejší fotogalerii naleznete ZDE.

Milan Němec a Petr Hübner coby Král cyperský a Arnošt z Pardubic
Tomáš Kolomazník s Lucií Štěpánkovou jako Pešek a Alena, foto Věra Mohylová
Michaela Frkalová, Karel Svoboda, Radovan Brzobohatý, Zdena Bittlová a Tomáš Kolomazník na děkovačce po sté repríze, foto Věra Mohylová
Scéna Noci na Karlštejně v magickém prostoru na hradním nádvoří, foto Věra Mohylová