VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
28. květen 2021

Z online křtu knihy BOHUMILA KOSA

Jana Uherová se svým květnovým hostem Bohumilem Kosem, foto Jiří Sejkora

Hlavním hostem dalšího dílu online talk show Jany Uherové DVEŘE DOKOŘÁN, který jsme na Facebooku odvysílali ve čtvrtek 27. května, byl provozně-ekonomický náměstek divadla BOHUMIL KOS.

Bohumil je nejen skvělý ekonom, ale také muzikant a v neposlední řadě i spisovatel, který už na svém kontě má knihy povídek z divadelního prostředí První pokusJulie na laně. Ty vydal ještě pod pseudonymem Jarad Portský, což prozrazuje jeho zálibu v portských vínech. Svou poslední knihu Housle v kravíně, inspirovanou dětstvím prožitým v pohraniční vesnici v 50. letech, však již podepsal svým pravým jménem. A tuto jeho novinku během povídání o psaní, divadle, rodině i dětství pokřtili Petra Janečková a Ladislav Špiner, kteří sledujícím divákům dopřáli nejen malou ochutnávku z nové povídkové sbírky, ale i pár písní. Láďův hlas navíc můžete slyšet také v audioknize, která doprovází tištěné vydání.

A závěrem jen upozornění, že knihy Bohumila Kosa jsou k sehnání v předprodeji divadla, v divadelním obchůdku ve foyer či na webu www.bohumil-kos.cz.
Radek Smetana


Zahájení i zakončení Dveří dokořán patřilo písni v podání Petry Janečkové, Ladislava Špinera a Bohumila Kosa, foto Jiří Sejkora
Bohumil Kos je nejen renesanční člověk, ale také gentleman, který své kolegyně hned na úvod potěšil květinou, foto Jiří Sejkora
Pohled za režijní pult na Malé scéně ve dvoře, foto Jiří Sejkora
Režie přímého přenosu se opět ujal ředitel divadla Petr Dohnal, foto Jiří Sejkora
Petra pokřtila knihu otiskem prstu namočeným jak jinak než v portském víně, foto Jiří Sejkora
Taky Láďa ozdobil tištěnou podobu knihy i audioverzi svým otiskem prstu, foto Jiří Sejkora