VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
1. únor 2018

On-line s Ludmilou Mecerodovou

Virtuální diskusní fórum s názvem NetHovory, v nichž jsou zpovídány osobnosti nejen z divadelního světa a které už od roku 2000 pořádá internetový kulturní portál Scena.cz, se ve středu 7. února uskuteční po čase opět z Pardubic. V 17.00 hodin se do pomyslného „křesla pro hosta“ za počítač posadí usměvavá a stále pozitivně naladěná LUDMILA MECERODOVÁ, která už téměř 40 let patří ke stálicím našeho hereckého souboru a jež naposledy zazářila v roli Sofie v divácky velmi oblíbené komedii Z postele do postele.

Lída vystudovala brněnskou konzervatoř, následně prošla divadly v Českém Těšíně a Olomouci, členkou Východočeského divadla je od roku 1979. Její nejoblíbenější rolí byla Roxana v Cyranovi z Bergeracu (1992). Narodila se ve znamení Panny. Ráda čte knížky a sbírá houby, odpočívá buď aktivně v lese, nebo pasivně v posteli. Říká o sobě, že umí vyslechnout přátele, ale neumí se bránit, nemá ostré lokty. Nejdůležitější pro ni je zdraví a spokojenost bližních, největší strach má z katastrof, jako je válka nebo vzbouření přírody. Nejčastěji sní o tom, že umí létat. A když má hlad, sní téměř cokoli. V životě se řídí heslem: „Co tě nezabije, to tě posílí!“

Tolik snad jen na úvod, dále je to už pouze na vás. Stačí se na www.scena.cz proklikat k NetHovorům a zanechat svou otázku, nebo si počkat na středu 7. února na 17.00 hodinu a ptát se přímo. Je to snadné! Lída se na vaše dotazy již těší!
Radek Smetana

S Martinem Mejzlíkem v komedii Z postele do postele, foto Jiří Sejkora