VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
18. duben 2023

BEZ KOSTÝMU s Kristýnou a Matějem

Dubnoví hosté zábavného pořadu Bez kostýmu aneb Povídání z herecké šatny budou dva mladí herci KRISTÝNA HULCOVÁMATĚJ ŠTRUNC. Oba jsou ve VČD v angažmá teprve od začátku sezóny, ale příležitostí představit se našim divákům už měli mnoho. Nazkoušeli několik inscenací, vystupovali v Noci divadel, Kristýna také převzala pár rolí po Elišce Láskové, která se momentálně věnuje mateřským povinnostem, Matěj dostoupil do jedné z hlavních rolí v muzikálu Pekařova žena

Kristýna se v našem divadle sporadicky vyskytuje už několik let. První seznámení se souborem proběhlo už v roce 2017, kdy zkoušela pod vedením Břetislava Rychlíka v Kalibově zločinu. O dva roky později ji Robert Bellan obsadil do Velké bankovní loupeže, kterou hraje dodnes. Za roli Lucille v této komedii získala Cenu za nejlepší ženský herecký výkon na GRAND Festivalu smíchu 2020. A protože je velmi muzikální a zároveň flexibilní, nebylo pro ni problémem vystoupit na Galavečeru smíchu, pro který si téměř ze dne na den složila píseň a opatřila ji vtipným textem.

Kristýna s Matějem už měli na Malé scéně i svůj vlastní pořad – komorní recitál Večer Karla Kryla, který proběhl v předvečer Dne boje za svobodu a demokracii. Představili se melodiemi jednoho z nejslavnějších českých písničkářů a hlavního představitele československého protikomunistického protestsongu. „Přestože máme písně Karla Kryla nejvíc spojené s Listopadem 1989, sdělení a přesah ukrytý v jeho skladbách je silný a burcující i v dnešní době,“ řekl při této příležitosti Matěj Štrunc.

Oba skládají hudbu – Matěj naposledy pro Fantastické divadlo v Moravském divadle Olomouc, hrají v kapelách a mají i spoustu dalších mimodivadelních aktivit. Účinkují v mnoha představeních. Pokud ráno nezkouší, pokaždé se v noci vracejí do Prahy, kde spolu bydlí. Spoustu času tráví ve vlaku. Brzy ráno vstávají. Stíhají toho strašně moc! A o tom všem si budeme povídat v úterý 25. dubna. Kristýny se zeptám, jak je to s muzikálem, o kterém mluvila v našem rozhovoru na konci srpna: „Chystáme se napsat fascinující a úspěšný muzikál, na kterém vyděláme spoustu peněz a už nebudeme muset nikdy v životě pracovat. Asi něco o zvířátkách.“

A slibuji, že nezůstane jenom u povídání, Kristýna s Matějem si pro diváky připraví několik skladeb, ať už vlastních, či převzatých. Myslím, že nás všechny čeká pěkný večer.
Jana Uherová

Matěj Štrunc a Kristýna Hulcová po generální zkoušce komdie Fantastické divadlo, foto Jiří Sejkora