VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
3. říjen 2022

Nedělní premiéru Mlhy doprovodí koncert...

Michal Žáček, foto z jeho webových stránek

Scénickou hudbu do inscenace KALIFORNSKÁ MLHA složil fenomenální jazzman MICHAL ŽÁČEK, skladatel, vynikající saxofonista a hráč na všechny dechové nástroje, jenž v neděli 9. října zavítá s kytaristou Mariem Separovičem do Pardubic. Jeho koncert bude „předskokanem“ druhé premiéry Kalifornské mlhy. V  reprodukované podobě uslyšíte jeho část na každé repríze.

Michal Žáček dlouhodobě spolupracuje se zpěvákem Petrem Lipou. Pět let byl stálým členem bandu Jany Kirschner. Spolupracoval s mnoha špičkovými interprety jako Vašo Patejdl, Jaromír Nohavica, Pavol Habera, Věra Špinarová, Tonya Graves, Victor Bailey, Mino Cinelu, Ruggero Robin, Ashley Slater, Dave Weckl… Vystupoval a nahrával s hudebními skupinami Buty, IMT Smile, Neřež, Minus123minut, Polemic, The Gizd Q, El Rey…
Koncertuje s Richardem Müllerem, Mariem Separovičem, Vlastou Redlem, Vojtou Dykem, Romanem Dragounem, Borisem Urbánkem, kapelou Rhythm Desperados… Je členem světově proslulého brněnského hudebního tělesa B-Side Band.

Více než dvacet let se věnuje pedagogické činnosti se zaměřením na jazz a improvizaci. Pro řadu jeho absolventů se hudba stala profesí nebo její nedílnou součástí.

V březnu letošního roku Michal Žáček doprovázel karvinský pěvecký sbor Permoník na festivalu v Carnegie Hall a společně se slezskými pěvci vybojovali v New Yorku zlato.
Jana Pithartová

Michal Žáček, foto z jeho webových stránek