VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
16. prosinec 2020

Online Vánočníček

Nahlédněte do zamčeného divadla aneb Jak žijí naši/vaši herci v době lockdownu.

Vánoční atmosféra, i když trochu jiná než po jiné roky, je všude kolem nás, a tak ani divadelníky nemohla nechat chladnými. Momentálně skoro celý soubor Východočeského divadla zkouší Žítkovské bohyně, dokonce dvoufázově, na jevišti i na zkušebnách. A jak jsme tak celé dny pospolu, slovo dalo slovo a my jsme se dohodli, že konec tohoto podivného roku zakončíme jakýmsi „večírkem“, nebo spíš rodinnou oslavou divadla. V neděli 20. prosince ve 20 hodin se všichni sejdeme na jevišti a společně se pobavíme. "Budeme bilancovat rok 2020, naši příznivci budou jistě překvapení, kolik jsme toho stihli, přestože po večerech nesmíme hrát. Rovněž si připomeneme úkoly, které nás čekají v příštích měsících. Zavzpomínáme i na časy dávno minulé – několik herců zazpívá písně z inscenací deset až dvacet let starých, museli proto sahat hluboko do paměti. A budeme se také chlubit – třeba Cenou Thálie pro Josefa Lásku. Pozveme prezidenta Lions Clubu Pardubice Jiřího Skalického, jenž předá finanční částku na dobročinné účely. Po celou dobu budeme soutěžit o vstupenky na představení na Kunětické hoře a těšit se samozřejmě budeme na divácké vzkazy účinkujícím.

Tradiční Štědronoční zpívání se letos bohužel nemůže konat, proto doufáme, že náš Vánočníček alespoň částečně vynahradí tuto ztrátu. Naši fanoušci nás mohou živě sledovat na facebookovém či instagramovém profilu divadla. Věříme, že dobrá nálada se přenese i do jejich domovů.

Náš pořad mohou sledovat všichni včetně neregistrovaných na žádných sociálních sítích na adrese www.facebook.com/vcd.pardubice/live (stačí vlevo kliknout na odkaz ŽIVĚ), záznam bude později ke stažení zde na webu nebo na YouTube.
Jana Uherová

Vánočníček nahradí oblíbené Štědronoční zpívání, které se letos bohužel nemůže konat. Foto Jiří Sejkora