VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE

MŮJ ÚČET
2. březen 2021

Druhý pokus PETRY JANEČKOVÉ

Ve čtvrtek 18. února jsme měli odvysílat pokračování nové talk show Dveře dokořán, to jsme však z preventivních důvodů kvůli podezření na covid v souboru zrušili. Všichni zaměstnanci divadla následně podstoupili antigenní testy, které onemocnění naštěstí nepotvrdily. Náhradní termín dalšího dílu zábavného diskusního pořadu, jehož autorkou a moderátorkou je dramaturgyně Jana Uherová, se tedy uskuteční tento čtvrtek 4. března. V 18 hodin se do pomyslného „křesla pro hosta“ usadí již minule avizovaná herečka Petra Janečková, která od svého nástupu do angažmá ve Východočeském divadle v roce 1998 už třináctkrát opanovala anketu o nejoblíbenější herečku roku.

„Na Petru se už moc těším. Známe se spoustu let, často jsme spolu zkoušely, ale také jsme se přátelily, a přátelíme pořád, jezdily na společné dovolené. Jednu dobu jsme dokonce vedle sebe bydlely v divadelní ubytovně – byla to velká vila se zahradou a často jsme tam hostily kolegy z divadla, pořádaly párty, dělaly mejdany, oslavovaly narozeniny… Mládí, čas malin nezralých… A hrály jsme hry, myslím ty společenské, ne divadelní. Prostě máme spoustu společných vzpomínek a rády se o ně podělíme s našimi diváky. Pro Petru mám připraveno několik moc milých překvapení. Věřím, že bude o čem si povídat a že nás to všechny bude bavit,“ láká na čtvrteční online stream z Poedia v klubu Jana Uherová.

Během večera bude opět dán prostor i sledujícím divákům a jejich dotazům. Živé vysílání startuje ve čtvrtek 4. března v 18 hodin na facebookovém profilu divadla, sledovat pořad lze i bez osobního účtu na Facebooku.
Radek Smetana

Petra Janečková v roli Alžběty II. v Audienci u královny, za níž byla nominována na Cenu Thálie 2020, foto Josef Vostárek